Les xarxes s’omplin de plans per a ententindre els més menuts

Amb els centres escolars tancats i l’obligació de quedar-se a casa, cal tindre opcions per a passar el temps de la millor manera possible.

Les xarxes s’omplin de plans per a ententindre els més menuts
Les xarxes s’omplin de plans per a ententindre els més menuts

Els grups de WhatsApp estan plens estos dies de missatges amb recomanacions sobre com fer més fàcil el dia a dia dels més menuts durant el temps que dure el tancament dels centres i el confinament. Amb els centres escolars tancats i l’obligació de quedar-se a casa, cal tindre opcions per a passar el temps de la millor manera possible.

Activitats com ara cuinar, jugar a jocs de tota la vida o fer manualitats, però també aplicacions gratuïtes, es comparteixen entre els pares i mares. També, algunes empreses estan oferint promocions especials de forma gratuïta durant un temps determinat per a ajudar als pares a entretindre els xiquets i xiquetes a casa.

Aquestes són algunes de les propostes que circulen per les xarxes socials:

- Activitats manuals per a diferents edats i gustos: des de fer un pastís a pintar-se les ungles, plantilles per a elaborar l’arbre genealògic familiar, dibuixar retrats, fer avions de paper, o un collage, dibuixar amb els peus o jugar a les titelles amb calcetins.

- Jocs de taula, fer un karaoke, contar acudits, buscar un tresor per tota la casa, endevinar personatges o, fins i tot, fer un pícnic al menjador.

- Activitats físiques com ioga, relaxació, guerra de coixins o fer una desfilada de disfresses.

- Aplicacions i eines educatives gratuïtes per a repassar matemàtiques, per a fomentar la lectura, amb jocs vinculats a les diferents assignatures, de jocs interactius, contes i cançons.

- Visites virtuals gratuïtes a museus com ara El Prado de Madrid, el Louvre de París, el British Museum de Londres, el Metropolitan Museum de Nova York o el Museu Arqueològic d’Atenes.

També et pot interessar

stats