Xarxes per a ajudar els pacients amb trastorns de la conducta alimentària

L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona crea un compte en Instagram per a donar suport a les persones amb aquestes malalties.

Xarxes per a ajudar els pacients amb trastorns de la conducta alimentària
Xarxes per a ajudar els pacients amb trastorns de la conducta alimentària

Internet i xarxes socials, com ara Instagram, solen promoure una imatge estereotipada de les persones, i plantegen un model de bellesa tancat i difícil d’aconseguir. Un espai així no ajuda les persones amb trastorns de la conducta alimentària. És per això que la Unitat de Dia de Trastorns de la Conducta Alimentària de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha creat un compte en Instagram dedicat a ajudar els pacients amb aquesta malaltia. 

“Els pacients són els que generen el contingut amb els tallers que fem diàriament, que són validats pels professionals de la unitat i després es publiquen en el compte”, ha assenyalat en la secció de xarxes socials i web de Les notícies del matí Jordi Mitjà, infermer impulsor de la iniciativa. Els continguts, tal com comenta Jordi Mitjà, són molt variats, des d’experiències dels pacients mateix, fins al seguiment del dia a dia de la unitat.

La iniciativa està en marxa des del març d’enguany i en tres mesos ha superat els tres mil seguidors. En aquest temps, en la unitat han comprovat com ha augmentat la motivació dels pacients. “Es tracta de conscienciar i previndre a la societat d’aquests tipus de trastorns –que tenen un fort impacte en a salut de les persones que les pateixen– perquè siguen actors principals de la seua malaltia i puguen transmetre la societat el procés que estan vivint”. El compte és @stoptca_sjd.

També et pot interessar

stats