La Xarxa Valenciana d’Igualtat rebrà enguany 5,6 milions d’euros

Aquest pressupost multiplica per cinc el que rebia l’antic servei Infodona.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra / GVA

Un total de 5,6 milions d’euros es destinaran enguany al manteniment i consolidació de la Xarxa Valenciana d’Igualtat, el que significa multiplicar quasi per cinc els recursos econòmics destinats al foment de polítiques d’igualtat als municipis.

Així ho ha explicat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha anunciat que la xarxa espera arribar al llarg de 2020 als 101 agents i 92 promotores d’igualtat, que treballaran en 101 entitats locals, de les quals 75 són municipis i 26 mancomunitats.

Oltra ha recordat que la Xarxa Valenciana d’Igualtat es va crear el 2017 en substitució del servei Infodona, que estava en mans d’una empresa privada. Aquell servei tenia 35 professionals a tot el territori valencià i un pressupost d’1,2 milions d’euros.

El canvi va suposar deixar enrere aquell model de gestió per a convertir-lo en un servei públic municipal, mitjançant la subvenció a entitats locals per a la contractació d’agents i promotores.

Aquesta mesura va permetre, inicialment, tindre 76 professionals, que desenvolupaven les seues funcions en municipis amb més de 20.000 habitants.

Incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques públiques municipals, informar i assessorar les dones, atendre els casos de violència de gènere i assessorar en el desenvolupament dels plans d’igualtat d’empreses són les principals funcions de les agents d’igualtat.

També et pot interessar

stats