La Xarxa Mai Més ret homenatge a Paco Aura, l'últim supervivent valencià de Mathausen

En aquesta primera trobada participen la seua filla, familiars de deportats i els alumnes que van visitar el camp d'extermini.

Paco Aura va morir el passat 27 de novembre
Paco Aura va morir el passat 27 de novembre

Els instituts de la Xarxa de la Memòria i Prevenció del Feixisme Mai Més participen aquest divendres a l'IES Enric Valor de Pego en una trobada en què es retrà homenatge a Paco Aura, últim supervivent que va morir el passat 27 de novembre.  En la trobada estarà la seua filla i també hi participen familiars de deportats.

Es reuneixen instituts que al mes de maig van anar a Mauthausen i que estan treballant la vida dels valencians als camps nazis. Hi participen els instituts Lluís Simarro de Xàtiva, Joan Fuster de Bellreguard i La Foia de Bunyol. Posaran en comú les seues experiències de treball i el que estan fent dins d'aquesta programació.

La visita al camp de Mauthausen va marcar els alumnes. Segons han dit, l'experiència del viatge va "ser molt emocionant" perquè van poder conéixer de primera mà la gent dels seus pobles i tot el que van patir. "També va ser molt especial perquè vam veure les condicions com vivien en els camps i ens van contar la història mentre veiem els llocs on ocorregueren els fets", conta una de les alumnes

El professor d'Història Joan Morell ha explicat que l'objectiu de la trobada és difondre els valors de democràcia i solidaritat en centres educatius i mantenir viva la memòria d'aquells que patiren la repressió dels camps de concentració nazi precisament per haver defensat aquests valors.

També et pot interessar

stats