La xarxa d’emancipació per a joves extutelats dobla les places aquesta legislatura

L’objectiu és donar suport al procés de transició a la vida adulta fins els 25 anys.

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra
La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra / GVA

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat que la xarxa d’emancipació per a joves extutelats, que han viscut als centres d’acollida del sistema de protecció social de la Comunitat Valenciana, acaba la legislatura ‘‘amb el doble de places de les que existien en 2015”. L’augment de places, de 62 a 124, ha suposat multiplicar per cinc el pressupost, fins a superar els 3 milions d’euros.

Oltra ha avançat aquest dissabte que un dels “reptes” a abordar durant el 2019 és la consolidació de la xarxa per a la transició a la vida independent i emancipació dels joves després de passar pel sistema de protecció. L’objectiu del projecte d’emancipació és donar suport al procés de transició a la vida adulta fins els 25 anys “i sempre que existisca un compromís i capacitat d’esforç per a la seua plena inserció social i laboral i autonomia personal”.

La xarxa, que s’implementarà definitivament a principis d’enguany, forma part del nou model d’atenció a la infància i a l’adolescència que ha posat en marxa enguany la Conselleria d’Igualtat. S’estructura sobre dos eixos: programes d’atenció individualitzada i adaptada a la situació personal i a les unitats externes d’emancipació. Per a la vicepresidenta, ha suposat “un canvi estructural i conceptual, que ha passat d’una tipologia de centre a una de programa”.

També et pot interessar

stats