Xàbia inicia una campanya de sensibilització de reciclatge d’electrodomèstics

L’objectiu és informar la població de la importància de recuperar el components dels aparells per a reduir la contaminació i millorar la sostenibilitat.

Campanya 'Recicla els teus aparells' a Xàbia.
Campanya 'Recicla els teus aparells' a Xàbia.

Sabien que el 93% dels components dels mòbils o dels ordinadors que tenen a casa es pot reciclar? O que un tub de neó pot contaminar fins a 30.000 litres d’aigua? Són alguns exemples que s’expliquen en la campanya “Recicla els teus aparells” que recorre la Comunitat Valenciana.

Vivim envoltats d’aparells electrònics. Els utilitzem cada dia i quan n’acaba la vida útil, cal reciclar-los. Piles, bombetes, una batedora que ha deixat de funcionar, una torradora, etc., són alguns del exemples d’objectes que es poden reutilitzar.

Per tercer any, els informadors de la campanya recorren en bicicleta el municipi i arrepleguen xicotets electrodomèstics pel veïnat per a conscienciar que és necessari desfer-se d’aquest aparells correctament per a garantir, així, el reciclatge correcte dels seus components.

Els xabiencs i les xabienques entrevistats asseguren que saben que els xicotets electrodomèstics de casa no s’han de tirar indiscriminadament al poal del fem, però les xifres diuen que només reciclem entre el 15 i el 20% dels aparells elèctrics. La resta, acaba al fem o als abocadors il·legals.

La campanya ja ha recollit 9 tones de material arreplegat i esperen arribar fins a 11.

Les pròximes parades d’esta recollida d’aparells a les comarques alacantines seran Altea, Calp, Almoradí, Sant Joan, Villena i Ibi.

També et pot interessar

stats