Willy Toledo, detingut perquè declare davant el jutge

L’actor s’havia negat a declarar en dues ocasions per una denúncia per suposada vexació de sentiments religiosos.

L'actor Willy Toledo en una imatge d'arxiu
L'actor Willy Toledo en una imatge d'arxiu / Zipi

L’actor Willy Toledo ha sigut detingut, en execució de l’orde dictada pel Jutjat d’Instrucció número 11 de Madrid, per no acudir a declarar en dues ocasions per una denúncia per presumpta vexació dels sentiments religiosos.

L’arrest s’ha produït a la vora del seu domicili de Madrid i està previst que l’actor passe la nit als calabossos de la Policia per a declarar a les 10:00 hores de demà dijous davant el jutge. 

El mateix actor ha informat en el seu compte de Facebook de la detenció, amb aparents signes de tranquil·litat. 

El jutjat va iniciar una investigació arran d’una denúncia de l’Associació d’Advocats Cristians pels insults de l’actor a Déu i la Mare de Déu en un missatge del seu perfil de Facebook on criticava l’obertura de juí oral contra tres dones per traure en processó una vagina a Sevilla. 

En la mateixa xarxa social Toledo havia comunicat la intenció de no declarar i que portaria el seu acte de desobediència judicial “fins a les últimes conseqüències”. 

L’actor havia convocat aquesta nit, a partir de les 23:00 hores, una vigília per la llibertat d’expressió al Teatro del Barrio, a Madrid, on “esperaria” la policia “pacíficament”.

També et pot interessar

stats