Willy Toledo anirà a juí per insultar Déu i la Mare de Déu

Està acusat d'un delicte contra la llibertat de consciència i d'ofensa als sentiments religiosos, i d’un altre d'obstrucció a la justícia.

L'actor Willy Toledo posa davant del cartell de la pel·lícula 'El rey' en una imatge d'arxiu
L'actor Willy Toledo posa davant del cartell de la pel·lícula 'El rey' en una imatge d'arxiu / Ricardo Rubio (Europa Press)

L'actor Willy Toledo s'asseurà al banc dels acusats el 17 de febrer al jutjat penal número 26 de Madrid, acusat d'un delicte contra la llibertat de consciència i d'ofensa als sentiments religiosos, i d’un altre delicte d'obstrucció a la justícia.

L'Associació Advocats Cristians va interposar una denúncia contra l'actor per uns missatges publicats en el seu perfil de Facebook el 2015 i el 2017 en què insultava Déu i la Mare de Déu, i demana 22 mesos de multa per a ell. Per contra, la Fiscalia i la defensa en demanen l'absolució per aquests fets per situar-los en el marc de la llibertat d'expressió.

“Ens trobem davant expressions que, si bé poden resultar malsonants, fins i tot ofendre algunes persones, estan emparades per la llibertat d'expressió, màximament en el context de crítica política en què són pronunciades. Si totes les expressions que ofenen algú foren constitutives de delicte, hi hauria més persones dins de les presons que fora”, assegura l'advocat de Willy Toledo, Endika Zulueta.

L'advocat ha reivindicat la despenalització del delicte contra els sentiments religiosos i ha criticat la postura de l'Associació d'Advocats Cristians.

Durant la fase d'instrucció, van cridar a declarar Willy Toledo en tres ocasions. Ell no va acudir a les dues primeres citacions per considerar que no havia comés “cap delicte”, sinó que havia “exercit la seua llibertat d'expressió”. A fi d’assegurar la seua compareixença als jutjats, el van detindre el 12 de setembre passat.

També et pot interessar

stats