Willy Toledo, absolt del delitce d’ofensa als sentiments religiosos

El jutjat penal 26 de Madrid també absol l’actor d’un delicte d’obstrucció a la justícia.

Willy Toledo en una imatge d'arxiu
Willy Toledo en una imatge d'arxiu / Zipi

El jutjat penal número 26 de Madrid ha absolt l’actor Willy Toledo del delicte d’ofensa als sentiments religiosos, en considerar que els missatges que va publicar en el seu perfil de Facebook, insultant a Déu i la Mare de Déu, no acrediten la comissió d’un delicte d’escarni contra els sentiments religiosos.  

La sentència reconeix “la falta d’educació, el mal gust i el llenguatge barroer” emprat per Toledo, però subratlla que això no el fa incórrer en cap delicte. El jutjat també resol que l’actor no va cometre un delicte d’obstrucció a la justícia en no presentar-se anteriorment en el jutjat. 

L’Associació d’Advocats Cristians va interposar una denúncia contra l’actor pels esmentats missatges, en considerar que eren un atac a la llibertat religiosa i demanava 22 mesos de multa per a ell. La Fiscalia i la defensa demanaven la seua absolució, en situar aquests fets en el marc de la llibertat d’expressió. 

La sentència, que repassa la legislació vigent a Espanya i la Unió Europea, considera que les publicacions de Toledo s’adreçaven als seus seguidors i persones que comparteixen les seues idees. 

També et pot interessar

stats