El Whatsapp de la viuda de Sala es va activar després que algú telefonara al 112 demanant auxili

El marmessor de María del Carmen Martínez declara que la víctima volia canviar els estatuts de l’empresa familiar per a afavorir el fill major.

L'aplicació de missatgeria instantània de la víctima es va activar després de la telefonada d'auxili
L'aplicació de missatgeria instantània de la víctima es va activar després de la telefonada d'auxili

El Whatsapp del mòbil de María del Carmen Martínez, la viuda de l'expresident de la CAM, Vicente Sala, que va morir al desembre de 2016 quan va rebre dos tirs mentre es trobava al concessionari familiar, es va activar 20 segons després de que un altre telèfon cridara al 112 per a demanar auxili. 

És una de les conclusions del pèrit informàtic que ha analitzat el mòbil de la víctima i que s’ha posat de manifest en la sessió del juí d’aquest dimecres. L’expert ha manifestat que l’activació del Whatsapp de María del Carmen Martínez no es va poder fer automàticament, encara que no es va enviar cap missatge. 

El pèrit també ha certificat que es van esborrar de l’historial d'internet 520 entrades i que es van contestar 12 cridades entrants i ixents del mòbil de la víctima entre les 7 i mitja de la vesprada i les 11 de la nit, quan la viuda de Vicente Sala ja havia mort i quan el telèfon estava, teòricament, sota custòdia policial.

S’haurà d’aclarir, per tant, al llarg de les sessions que resten del juí, qui va usar el telèfon de María del Carmen. Del que no hi ha dubte és que sols vint segons abans que s’activara el Whatsapp, des del concessionari on van ocórrer els fets es va cridar al 112. 

Les dades del telèfon de la víctima es coneixien després que el marmessor de María del Carmen Martínez exposara al juí que el grup empresarial de la família, en el moment del crim, valia entre 120 i 150 milions d'euros. Així mateix, el marmessor ha reconegut que la víctima volia canviar els estatuts per a traslladar al fill primogènit l'anomenada "participació privilegiada" o "acció d'or", que li haguera donat un pes especial i la possibilitat de veto en les decisions empresarials.

El marmessor ha comparegut a petició del fill primogènit de la víctima, que exerceix l’acusació particular. Aquest fill, Vicente Sala, i sa mare formaven un dels dos blocs familiars, contraposats al que exercien les seues tres germanes, una d’elles la dona de l’únic acusat, Miguel López. 

També et pot interessar

stats