WhatsApp impedirà que els menors de 16 anys puguen fer ús de l’aplicació

L’aplicació ho té previst per a la pròxima actualització.

VÍDEO | WhatsApp impedirà que els menors de 16 anys puguen fer ús de l’aplicació

Ja estava previst en la seua política d’usos, però pròximament sembla que es prendran més mesures perquè siga efectiva. WhatsApp prepara una nova funcionalitat que impedirà que els menors de 16 anys puguen fer-ne ús de l’aplicació. La companyia incorporarà aquesta eina en la pròxima actualització de l’app i començarà a tancar comptes dels usuaris i les usuàries que no complisquen amb els requisits d’edat.

El que no se sap ben bé és com es farà el seguiment d’aquests comptes. Algunes fonts apunten que podria ser a partir de l’acusació directa de terceres parts. Això vol dir que qualsevol persona que sàpiga que una altra menor de 16 anys està emprant l’aplicació podria fer-ho saber a WhatsApp mitjançant un correu electrònic dirigit específicament a aquesta finalitat. 

Mesura ja anticipada fa un any

Fa al voltant d’un any la companyia ja va anunciar l’edat mínima de 16 anys per a poder emprar l’aplicació, just abans que la Unió Europea posara en marxa el Reglament general de protecció de dades (GDPR). Des d’aleshores, en les condicions d’ús del servei es pot llegir clarament en l’apartat “Requisits d’edat” el següent: “Per a usar WhatsApp, has de tindre almenys 16 anys”. 

També et pot interessar

stats