Les webs de revenda i l'excés d'aforament, alertes de la nit de Cap d'Any segons l'OCU

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha assenyalat la importància de comprar les entrades a l'empresa promotora de l'esdeveniment per evitar estafes

Durant les festes, l'OCU ha recomanat localitzar les eixides d'emergència i verificar que siguen practicables.
Durant les festes, l'OCU ha recomanat localitzar les eixides d'emergència i verificar que siguen practicables.
E. P.
31 de desembre 2073 - 11:18

Els preus de les entrades als locals d'oci o els excessos d'aforaments als recintes de les celebracions d'esdeveniments són algunes de les principals qüestions que l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) destaca entre les que cal tindre en compte de cara a la nit de Cap d'Any.

En primer lloc, l'organització ha assenyalat la importància de comprar directament les entrades a l'empresa promotora de l'esdeveniment i evitar webs de revenda per a possibles reclamacions. Al mateix temps ha recordat la necessitat que l'entrada dispose d'informació com el CIF, el domicili social i les dades de contacte de l'empresa.

De la mateixa manera, ha subratllat la importància de tindre l'autorització municipal per a qualsevol celebració, així com l'assegurança obligatòria de responsabilitat civil. "L'ideal és que també hi haja una assegurança que cobrisca les pèrdues o robatoris d'objectes en el guarda-roba", ha informat l'OCU en un comunicat.

En cas que hi haja canvis en les condicions de contractació, com el lloc de l'esdeveniment o restriccions d'horaris, l'organització de consumidors ha recomanat acudir a la Direcció General de Consum. Encara que en cas de sospita d'estafa, ha precisat que l'autoritat de referència és la policia.

Durant les festes, l'OCU ha recomanat localitzar les eixides d'emergència i verificar que siguen practicables mitjançant una barra sense cadenats ni obstacles. Així com l'existència de recorreguts d'evacuació "visibles i realitzables" en no més de tres minuts.

El perill dels petards

Per part seua, ha recordat l'obligatorietat en la Comunitat Valenciana de comptar amb seguretat privada en esdeveniments amb "aforament igual o superior a 500 persones". "Millor no portar petards; i si hi ha algun esdeveniment pirotècnic previst, respecte a la distància de seguretat", ha afegit.

"Si es té pensat beure, faça ús del transport públic", ha recordat l'OCU. En cas que la celebració no compte amb servei d'autobús o llançadora "l'ideal és compartir cotxe amb una persona que no tinga pensat beure eixa nit per a garantir la seguretat de tots".

També et pot interessar

stats