El web de l'empresa de transports d'Alacant cau dues hores per un ciberatac d'un grup prorús

El portal afectat de Vectalia és el que ofereix informació sobre les línies d'autobusos urbans, la freqüència a les parades i les unitats en circulació, entre altres serveis

Web de Vectalia
Web de Vectalia

La pàgina web de l'empresa de transports adjudicatària del servei urbà a la ciutat d'Alacant, Vectalia, ha caigut durant prop de dues hores per un ciberatac atribuït a un grup nacionalista hacktivista prorús, sense que hi haja hagut robatori de dades ni inserció de codis maliciosos.

Segons fonts de la companyia, l'atac s'ha detectat al voltant de les 08:20 hores i ha causat la caiguda del web (https://alicante.vectalia.es/) fins passades les 10:00 hores, quan la situació ha tornat a la normalitat.

El portal afectat és el que ofereix informació sobre les línies d'autobusos urbans, la freqüència en les parades i les unitats en circulació, entre altres serveis.

El ciberatac, que s'han atribuït els hackers prorussos NoName057(16), s'emmarca en una acció més àmplia desenvolupada aquest dimecres en diverses empreses i institucions espanyoles, com el Parlament navarrés.

Atacs a webs en suport als agricultors i contra les ajudes a Ucraïna

L'argument dels atacs és fer costat als agricultors en les seues demandes i per a exigir la fi del suport a les autoritats ucraïneses en la guerra amb Rússia.

Pàgina de Telegram del grup de pirates informàtics
Pàgina de Telegram del grup de pirates informàtics / Pàgina

L'Institut Nacional de Ciberseguretat ha avisat aquest dimecres Vectalia que podria ser víctima d'un actor maliciós i al voltant de les 08:20 hores els servidors han registrat un increment del trànsit que, poc després, s'ha convertit en un atac massiu per a col·lapsar el web.

Els responsables informàtics de Vectalia han limitat i bloquejat les adreces 'IP' malicioses, concretament les que es connectaven al portal en repetides ocasions per microsegon, per a evitar saturar el web i que la memòria col·lapsara.

Finalment, s'ha aconseguit detindre el ciberatac i s'ha restituït la normalitat, sense que haja afectat la resta de portals de Vectalia, encara que diversos experts de la companyia vigilen per a evitar noves accions en les pròximes hores o dies.

També et pot interessar

stats