Vora vint ferits lleus en omplir-se de fum la cabina d'un avió aterrat a Manises

British Airways indica que continuen investigant les causes de l'incident i que la seguretat dels passatgers és la principal prioritat.

Imatges de l'aterratge a l'aeroport de Manises

Almenys dènou persones han resultat ferides lleus en omplir-se de fum la cabina d’un avió de la companyia British Airways que viatjava de Londres a València pel foc en un dels motors, segons han informat fonts de la Delegació de Govern i Emergències de la Generalitat. “Cap a la meitat del vol es va sentir una explosió i va començar a fer olor de cremat. Uns deu minuts abans d’aterrar l’ambient era irrespirable i no s’hi podia veure bé”, ha explicat en Les notícies del matí el periodista Daniel Meroño, passatger del vol.

“Vam viure moments de pànic i també d’indignació”, ha lamentat Meroño, a més d’explicar que en cap moment els van explicar què havien de fer. El passatger ha criticat que l’única instrucció que van rebre va ser posar el cap entre les cames per a poder respirar l’aire que hi havia davall dels seients, ja que la resta de l’aparell estava inundat d’un fum blanquinós, mentre que l’hostessa sí que tenia una màscara d’oxigen. També que la treballadora de British Airways els parlava únicament en anglés i que els passatgers anglòfons van haver de fer la traducció, a més alguns d’ells van prendre la iniciativa d’organitzar-se i de preparar-se per a l’aterratge. “Fins que no van arribar els bombers i van posar el tobogan inflable, es van viure moments ja no de pànic, sinó d’indignació i de tensió”, ha expressat durant l’entrevista, a més de destacar que hi havia gent major i xiquets al quals els costava respirar.

Segons han informat fonts de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana, encara es desconeixen les circumstàncies per les quals la cabina es va omplir de fum. Com a conseqüència del succés, tres persones van resultar intoxicades de caràcter lleu i van sertraslladades a centres hospitalaris com a mesura de precaució. Aquest dimarts les tres han rebut l'alta hospitalària. A més, entre deu i dotze passatgers més van patir rascades a causa del descens per les rampes flotants.

La companyia ha indicat que continuen investigant les causes de l'incident de l'avió, que transportava 175 passatgers a bord, a més de sis membres de la tripulació de cabina i dos pilots. 

British Airways ha assegurat que la seguretat dels passatgers i de la tripulació és sempre la "principal prioritat" i, a més de l'equip a València, altres membres de la companyia s'hi van traslladar per a atendre els passatgers i donar suport als serveis de l'aeroport en tot el que necessitaren.

També et pot interessar

stats