Vora una vintena d'estudiants protesten per l’examen de Matemàtiques II de selectivitat

Qualifiquen la prova d'“autèntic escàndol” i demanen que quede fora dels criteris d'avaluació.

VÍDEO | Vora una vintena d\'estudiants protesten per l’examen de Matemàtiques II de selectivitat

Vora una vintena d'estudiants s'ha concentrat aquest divendres davant la Conselleria d'Educació per a protestar per la dificultat de l'examen de Matemàtiques II. El Sindicat d’Estudiants, que ha convocat la concentració, ha qualificat la prova d’un “autèntic escàndol” i ha demanat que quede fora dels criteris d'avaluació.

El coordinador del sindicat, Carlos Naranjo, ha assegurat en Les notícies del matí que la protesta servirà per a reivindicar que l'examen no puntue, però també "la supressió de la PAU i l'accés lliure a la universitat". A les 12 hores s'ha celebrat una assemblea per a donar veu a l'alumnat i recollir les seues reivindicacions, segons ha informat el sindicat.

La ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá, ha anunciat que el govern espanyol crearà un grup de treball entre tots els actors implicats, amb la finalitat d'identificar si hi ha aspectes de millora, prioritàriament enfocats al sistema de correcció.

Respecte al nivell de dificultat de les preguntes i la possibilitat d'unificar la prova, Celaá ha dit que les dades tècniques del Ministeri “no donen cap tipus d'alarma” i que una única prova “no solucionaria la situació perquè, entre altres coses, empobriria completament el currículum”.

Més de 40.000 firmes a Internet

Mentrestant, a internet ja s'han arreplegat més de 40.000 firmes en la plataforma Change.org per a demanar a la Conselleria d'Educació que revise els criteris d'avaluació del controvertit examen.

El govern central descarta una prova única per a tot Espanya

La portaveu del govern central i ministra d'Educació en funcions, Isabel Celaá, ha descartat imposar una prova única d'accés a la universitat per a tot Espanya.

Així mateix, ha negat que hi haja "dades tècniques" que demostren diferències en la dificultat de la selectivitat entre diferents comunitats autònomes, tot i que ha precisat que l'executiu intentarà "harmonitzar" els criteris de correcció.

No obstant això, Celaá va reconéixer "incidències" en la selectivitat d'enguany, concretament, en l’examen de Matemàtiques II a la Comunitat Valenciana. Per això, atribuirà al pròxim grup de treball la comesa de corregir aquestes incidències per a garantir "l’equitat" dels estudiants de tot Espanya.

També et pot interessar

stats