Vora un milió de teulades de la Comunitat Valenciana poden instal·lar panels solars

L'estalvi energètic cobriria el consum mitjà anual de deu milions de llars.

Dos operaris col·loquen un panel en una instal·lació fotovoltaica
Dos operaris col·loquen un panel en una instal·lació fotovoltaica / EDP

A la Comunitat Valenciana hi ha 1.200.000 teulades, de les quals el 82% té espai i capacitat per a albergar instal·lacions fotovoltaiques per a l'autoconsum. D'aquesta manera, l'estalvi energètic cobriria el consum mitjà anual de deu milions de llars i s'evitaria l'emissió de més de deu milions de tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, segons dades de l'estudi de la companyia energètica EDP.

En concret, la ciutat de València compta amb 41.000 teulades on es poden col·locar aquest tipus d'instal·lacions, que podrien generar l'energia equivalent a un any de consum de 200.000 habitatges, la meitat dels que hi ha a la ciutat. De fet, l'ajuntament del Cap i Casal ja ha decidit instal·lar pèrgoles fotovoltaiques en 25 escoles per a aprofitar una part d'aquesta energia.

A més, l'estudi també contempla l'estalvi potencial per a les empreses de la Comunitat Valenciana, que sumen més de 100.000 teulades en les quals es podrien instal·lar plantes fotovoltaiques, que evitarien l'emissió de 12 tones de diòxid de carboni. Unes xifres que reflecteixen la capacitat del territori valencià per a generar energia renovable i un potencial estalvi amb l'autoconsum, ja que gaudeix de més de 2.700 hores de sol a l'any.

En una situació d'emergència climàtica com la que enfronta el planeta ara mateix, les solucions energétiques sostenibles són més importants cada dia, com demostra l'augment de l'autoconsum que s'ha registrat des que, el 2018, el govern de Pedro Sánchez va eliminar l'impost al sol que havia posat en marxa el Partit Popular durant l'últim mandat.

També et pot interessar

stats