Vora tres de cada quatre brots a la Comunitat Valenciana són d’origen social

Un 73% dels focus detectats els últims set dies s’inicien en reunions familiars o d’amics.

Vora tres de cada quatre brots a la Comunitat Valenciana són d’origen social
Vora tres de cada quatre brots a la Comunitat Valenciana són d’origen social

El coronavirus avança sense fre i en les últimes 24 hores s’han registrat 475 nous contagis i 28 brots a la Comunitat Valenciana. Precisament, els brots són la principal preocupació de les autoritats sanitàries, l’origen dels quals està en les trobades amb familiars i amics: 77 dels 106 detectats (un 73%) els últims set dies s’originen en aquestes situacions.

Els que tenen un origen laboral representen un 14% del total, i els relacionats amb els locals i activitats d’oci no arriben al 8%. Per tant, queda clar on es dona, principalment, la transmissió de la Covid-19. Moltes veus expertes assenyalen que portem la mascareta al carrer i mantenim la distància, però quan ens reunim amb persones de fora de la unitat familiar, sembla que abaixem la guàrdia.

Pel que fa a l’última actualització dels efectes de la pandèmia, les autoritats sanitàries han detectat 28 brots més a la Comunitat Valenciana. La zona més afectada és la ciutat de València i l’àrea metropolitana, però hi ha brots arreu del territori.

El focus més gran ara mateix es troba a Riba-roja de Túria, amb 10 positius d’origen laboral. 39 treballadors més es mantenen en quarantena, encara que 15 d’aquests ja han donat negatiu. La resta encara continuen a l’espera dels resultats. Des del comité d’empresa asseguren que el brot és el resultat de no prendre les mesures adequades de prevenció, una circumstància que ja han denunciat diverses vegades.

També et pot interessar