Vora setanta 'scouts' valencians evacuats per l’arribada del tifó Khanun a Corea del Sud

El contingent valencià, format per joves entre tretze i dènou anys, participava junt amb 45.000 scouts de tot el món en la congregació internacional Jamboree, reprogramada per l’amenaça meteorològica

S'espera que els scouts valencians siguen evacuats a Seül en les properes 24 hores
S'espera que els 'scouts' valencians siguen evacuats a Seül en 24 hores / Escultismo en España
07 d'agost 2023 - 15:59

Corea del Sud s’ha vist obligada a evacuar de manera preventiva els assistents a la congregació internacional Jamboree, celebrada a la costa oest del país asiàtic, per la previsible arribada del tifó Khanun a la zona. Es preveu que els vora 70 scouts valencians entre tretze i dènou anys que participen des de fa més d’una setmana aquest macrocampament, amb més de 45.000 assistents de tot el món, es reubiquen a Seül, on no s’espera que arriben els efectes del tifó. 

Imatge de la congregació internacional de scouts 'Jamboree', en la costa oest de Corea del Sud
Imatge de la congregació internacional de scouts 'Jamboree', en la costa oest de Corea del Sud / Kim Hong-Ji (Reuters)

En un comunicat emés a primera hora d’aquest dilluns, l’Organització Mundial del Moviment Scout (WOSM) ha traslladat que havia rebut la confirmació del govern coreà per a posar en marxa l’eixida anticipada de totes les persones participants en l’activitat. Les autoritats coreanes de moment no han detallat el pla d’eixida, però, segons explica Xabier Triana, responsable de relacions internacionals del Consell de la Joventut d’Espanya, s’espera que l’evacuació del contingent valencià es produïsca en 24 hores.  

La Federació Espanyola d'Escoltisme, una de les dues principals organitzacions scout d’Espanya, ha aclarit que el canvi de programació “no es tracta d’una evacuació d’emergència, sinó d’un trasllat planificat i coordinat amb el govern de Corea, amb més de 24 hores d’antelació”. La federació ha afegit que els participants del contingent espanyol “continuen durant aquest dilluns amb el programa d’activitats, tant fora com dins del campament”. 

La Jamboree Scout Mundial, que congrega cada quatre anys milers de joves entre tretze i dènou anys en un campament massiu de deu dies, va arrancar enguany l'1 d’agost.

El canvi en la ruta prevista per al tifó Khanun, que ja ha assotat el Japó, no ha sigut l’únic imprevist climàtic a què ha hagut de fer front aquesta 25a edició de l’esdeveniment scout. Milers de joves i voluntaris van patir problemes de salut durant la setmana passada a conseqüència d’unes altes temperatures poc habituals en aquesta zona, i vora 130 van haver de ser traslladats a l’hospital per les conseqüències de la calor.

Imatge de la congregació internacional de scouts 'Jamboree', en la costa oest de Corea del Sud
Imatge de la congregació internacional de scouts 'Jamboree', en la costa oest de Corea del Sud / Yonhap (Reuters)

Tot i que aquest episodi de temperatures excepcionals va motivar l’eixida del contingent de Regne Unit i el nord-americà, no va causar cap incidència greu als participants espanyols, segons ha recalcat la Federació Espanyola d'Escoltisme.

També et pot interessar

stats