Vora quatre vegades més de superfície cremada que l'any passat a Espanya

El foc ha arrasat un total de 79.000 hectàrees en els nou primers mesos de 2019, el 17% de les quals pertanyen al Mediterrani.

Vora quatre vegades més de superfície cremada que l\'any passat a Espanya
Vora quatre vegades més de superfície cremada que l'any passat a Espanya

El foc ha arrasat un total de 79.005,13 hectàrees de superfície al territori espanyol en els nou primers mesos de 2019, el 17% de les quals pertanyen al Mediterrani. Aquesta xifra representa quasi quatre vegades més que en el mateix període de fa un any, segons dades del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Tot i això, la superfície cremada se situa un poc per davall de la mitjana del decenni.

En total, s'han registrat 10.142 sinistres, dels quals més del 66% van ser conats, de menys d'una hectàrea de superfície afectada i entorn d'un 33%, incendis. D'aquests, 14 van superar les 500 hectàrees de superfície forestal afectada i van passar a la categoria de grans incendis forestals.

10 nous avions per a lluitar contra incendis

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest divendres la contractació de deu avions de càrrega en terra per a la lluita contra els incendis forestals per a les pròximes campanyes, amb un cost de 18,7 milions d'euros, segons ha informat el Ministeri per a la Transició Ecològica.

També et pot interessar

stats