Vora quaranta entitats es concentren per a defensar la memòria històrica

Les agrupacions han fet una crida a “no quedar-se en actitud passiva” si el nou Consell “intenta arrabassar” els avanços aconseguits

Restes de la víctima trobada a la fosa comuna d'Énguera
Restes d'una víctima trobada a la fossa comuna d'Énguera / Associació Progressista Socialista d'Énguera

Un total de 39 organitzacions i entitats de la Comunitat Valenciana inicien aquest divendres concentracions mensuals en defensa de la memòria històrica i per fer front “al dur panorama del nou govern de la Generalitat”, després de l'acord entre el PP i Vox.

La primera té lloc hui a les 19:00 hores a la plaça de la Mare de Déu de València, amb el lema "En memòria democràtica, ni un pas arrere". Les agrupacions han fet una crida a “no quedar-se en actitud passiva” si el nou Consell “intenta arrabassar” els avanços en memòria històrica.

Entre els convocants s'inclouen associacions en defensa de la memòria democràtica, el moviment feminista, organitzacions sindicals, de cooperació, d'ajuda a refugiats, moviments socials i partits polítics. Asseguren lluitar “per la sanitat i l'educació públiques, per la inclusió social i en defensa de la nostra llengua i cultura”, ja que consideren que el nou govern “intentarà sotmetre'ns a una reculada notable”, han considerat.

Per això clamen per la necessitat que la societat civil isca “unida de nou al carrer per a reivindicar els seus drets, en aquesta ocasió centrats en la memòria democràtica”. Així mateix, han cridat a conscienciar a l'opinió pública que “no pot quedar-se en actitud passiva” mentre els nous responsables polítics “intenten arrabassar els drets i llibertats fonamentals, que ens afecten a tots. Són drets humans i llibertats democràtiques”, han assegurat.

També et pot interessar

stats