Vora la meitat dels municipis valencians no tenen oficina bancària

La Comunitat Valenciana està per sota de la mitjana espanyola en aquest àmbit.

Vora la meitat dels municipis valencians no tenen oficina bancària
Vora la meitat dels municipis valencians no tenen oficina bancària

El II Estudi d'Ocupació Postcrisi en la Banca Espanyola elaborat per la Federació Fine amb dades de l'INE i el Banc d'Espanya, conclou que el 44,8% dels municipis de la Comunitat Valenciana no tenen cap oficina bancària.

En aquest sentit, la Comunitat Valenciana es troba per davall de la mitjana espanyola que se situa en el 51,6% dels municipis sense oficines bancàries, concretament 4.194. Tot i que és un percentatge molt elevat de municipis, aquests només representen un 2,8% de la població total, uns 1,3 milions d'espanyols.

Entre les principals causes del tancament d'oficines i l'acomiadament de treballadors, es troba la d'augmentar la rendibilitat, fet que genera una "desertització financera" significativa als nuclis rurals.

A més, l'informe posa de manifest que les cinc principals entitats financeres espanyoles controlen el 68,5% dels actius, una concentració que supera en un 45% la de França i en un 135% la d'Alemanya.

El cas de la Comunitat Valenciana només està superat per Castella i Lleó on fins a un 79,1% dels municipis no té cap entitat bancària, Aragó (57,2%), Navarra (54%), Castella-la Manxa (52,1%), La Rioja (51,7%) i Catalunya (50,7%).

Per contra, les comunitats que tenen menys municipis sense oficines bancàries són: les Illes Canàries (1,1%), les Illes Balears (4,5%), la Regió de Múrcia (8,9%), Astúries (12,8%), Galícia (13,4%), Andalusia (18,5%), la Comunitat de Madrid (37,4%), Cantàbria (38,2%), el País Basc (38,6%) i Extremadura (39,2%).

També et pot interessar

stats