Vora la meitat de les llars valencianes en què conviuen tres generacions està en risc de pobresa

Un informe de Save the Children mostra com són les diferents famílies i en quina mesura estan exposades a la pobresa.

Aroa i els seus fills reben ajuda de Save the Children
Aroa i els seus fills reben ajuda de Save the Children / Pablo Blázquez (Save the Children)

Save the Children ha publicat l'informe Famílies en risc per a mostrar per primera vegada en quina mesura els diferents tipus de llars estan exposats a la pobresa. L'estudi descriu cinc perfils representatius de les famílies amb menors a càrrec a la Comunitat Valenciana, dels quals tres són els més vulnerables: les famílies en què conviuen tres generacions (35.565 llars), les famílies en l'atur amb dos fills a càrrec o més (70.512 llars) i les famílies xicotetes i de mares soles en situació de pobresa (101.648 llars).

L'informe assenyala unes xifres preocupants dels perfils en risc de pobresa, ja que, de les més de 15.000 llars en què conviuen tres generacions, quasi la meitat estan en risc de pobresa i el 67,8% de les famílies en l'atur amb dos fills o més no es pot permetre afrontar despeses imprevistes.

L'ONG proposa que les mesures polítiques i econòmiques destinades a pal·liar la pobresa infantil a la Comunitat Valenciana tinguen com a prioritat aquests col·lectius.

D'altra banda, l'estudi revela que hi ha dos tipus de llars que poden tindre menys problemes econòmics en el dia a dia: les famílies de classe mitjana rural (150.065 llars) i les de classe mitjana baixa urbana (184.699 llars).

En total, hi ha vora 260.000 xiquets i xiquetes, un 32,9% dels menors de la Comunitat Valenciana, que pateixen pobresa i exclusió, segons l'INE.

Save the Children recorda que el cost mínim per a poder criar un xiquet en condicions dignes a la Comunitat Valenciana és de 536 euros mensuals, una quantitat que moltes famílies no poden assumir.

També et pot interessar

stats