Vora 80 armes de foc il·legals i més de 2.500 cartutxos confiscats en un taller clandestí al Fondó de les Neus

La Guàrdia Civil deté tres persones i desmantella el local on fabricaven l'arsenal de manera totalment artesanal

L'arsenal d'armes requisat per la Guàrdia Civil
L'arsenal d'armes requisat per la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmantellat al Fondó de les Neus (Vinalopó Mitjà) un taller clandestí d'armes i ha detingut tres homes d'entre 43 i 65 anys, acusats de fabricar-les de manera il·legal. En total, els agents han intervingut 79 armes de foc, curtes i llargues, i 2.586 cartutxos metàl·lics, entre els quals hi ha munició de guerra.

Els arrestats, presumptament, les produïen de manera totalment artesanal, segons ha informat aquest divendres l'institut armat en un comunicat. No és la primera vegada que estan involucrats en un operatiu policial contra el tràfic irregular d'armes. En una actuació anterior, el 2020, els agents ja desarticularen una xarxa dedicada a aquest negoci i capturaren sis persones després de confiscar una seixantena d'armes de foc.

En la intervenció realitzada ara, batejada com Canoner, els agents han practicat quatre escorcolls a les localitats de Crevillent (Baix Vinalopó), el Fondó de les Neus i el Pinós (Vinalopó Mitjà) i han requisat un arsenal que inclou també quatre silenciadors i una ballesta.

Als sospitosos se'ls imputen delictes de fabricació d'armes i les peces fonamentals, tinença il·lícita d'armes, tràfic d'armes de foc i depòsit de municions. Tots han passat a la disposició del jutjat d'instrucció número 3 de Novelda (Vinalopó Mitjà).

També et pot interessar

stats