Vora 600 treballadores de neteja protesten pels impagaments

Començaran una vaga indefinida a partir de les 10:30 d’aquest dilluns si no es soluciona la situació.

Concentració el passat mes de gener
Concentració el passat mes de gener

Al voltant de 600 treballadores de neteja demanen a la Conselleria d’Educació que inste l’empresa adjudicatària del contracte de neteja perquè els pague els salaris que no han cobrat des del principi d’any i les liquidacions dels seus contractes fixos discontinus de l’any passat que encara continuen pendents. Per això han convocat concentracions de protesta i una vaga indefinida a partir de les 10:30 d’aquest dilluns si no es soluciona la situació.

La meitat de les treballadores desenvolupen les faenes de neteja en 85 instituts repartits per tota la Comunitat Valenciana, i el deute s’acumulava des de desembre. N’han percebut una part, però la situació encara cueja. A més de les treballadores de neteja dels instituts, n’hi ha de la subdelegació del govern i de la Tresoreria de la Seguretat Social.

Els sindicats que han convocat la manifestació han lamentat que tot i “l’historial” d’impagaments, les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia, les dues de la mateixa propietat, segueixen rebent adjudicacions públiques. La Generalitat assegura que des de l’administració s’està pagant en els terminis establerts i atribueixen els impagaments a un problema de la financera d’aquestes dues empreses. Per això se’ls ha obert un expedient.

També et pot interessar

stats