Vora 60 veïns d'una urbanització d'Alcossebre racionen l'aigua després del robatori d'un generador

Es tracta d'una zona de xalets grans, amb jardí i piscina, en un entorn privilegiat: la Serra d'Irta

El veïnat d'aquesta urbanització d'Alcossebre raciona l'aigua / À Punt NTC

A la urbanització El Pinar d'Alcossebre, a Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), on viuen vora 60 persones, el veïnat ha començat a racionar l'aigua per a evitar quedar-se'n sense. Es tracta d'una zona de xalets grans, amb jardí i piscina, en un entorn privilegiat: la Serra d'Irta, on tenen tots els serveis, llevat de la preuada aigua.

Asseguren que uns lladres els van furtar un transformador i els van deixar sense la possibilitat de bombar aigua des del pou, muntanya amunt, i el dipòsit està pràcticament buit. "Ara només tenim aigua dues o tres hores al dia", ha explicat a À Punt NTC una veïna. "És un problema perquè no tenim aigua segura, de matí arriba molt bruta", ha explicat un altre veí.

Aquest és l'últim d'una sèrie de problemes que venen de lluny, ja que el promotor de la urbanització va desaparéixer i les obres es van quedar sense acabar. Ara aquesta comunitat de veïns demanen a l'Ajuntament que els connecte al subministrament municipal. "Vivim ací de normal, paguem IBI i tot", comenta un dels residents.

El consistori, per contra, els ha dit que els permet connectar-se a la xarxa, però no pagarà les obres, ja que per llei no els està permés. Els ha oferit redactar els projectes i assumir el 10% del cost, cosa que el veïnat no va acceptar. La situació ara està en mans dels tribunals.

També et pot interessar

stats