Vora 50 dones denuncien el reconegut cirurgià estètic César Noval per presumpta mala praxi

Les afectades afirmen que les seues intervencions els han deixat seqüeles i han difós els resultats per les xarxes socials.

Imatge d'arxiu del doctor César Noval

Un cirurgià estètic de València, conegut per les operacions de canvi de sexe, s’enfronta a la denúncia de 50 dones que l’acusen de presumpta mala praxi. Les afectades preparen demandes individuals que començaran a interposar al jutjat divendres per les seqüeles que els han deixat les intervencions de cirurgia estètica que els ha fet aquest facultatiu.

Es tracta del doctor César Noval, un personatge mediàtic per haver sigut el primer cirurgià que va fer reassignació completa de sexe de dona a home en una sola intervenció. Però també destaca pels partits en què ha fet d’àrbitre assistent i per les relacions amb futbolistes de primera línia.

Precisament és aquesta última faceta la que el torna a posar en el focus d’atenció. Divendres, una jove que es va operar el 2019 dels pits a la seua clínica, i que prefereix ocultar la seua identitat, presentarà una demanda contra ell pels resultats d’una operació de pit.

Efectes psicològics

“Durant molt de temps vaig tindre unes seqüeles psicològiques molt importants, perquè no em sentia còmoda amb el meu cos, no em podia posar escots. Vaig tindre l’autoestima molt baixa durant un temps”, explicava.

Aquesta jove no és l’única. Un despatx d’advocats de València prepara 49 demandes més. Les dones han pujat a diferents xarxes socials alguns dels efectes de les operacions del cirurgià Noval. César Noval no ha volgut fer declaracions en À Punt.

Imatge: Estat en el que han quedat algunes de les pacients / Instagram Afectades

També et pot interessar

stats