Vora 4.000 denúncies i 24 detinguts en el primer cap de setmana amb les grans ciutats perimetrades

Els controls han finalitzat a les 6:00 hores del matí d'aquest dilluns en les 16 ciutats valencianes de més de 50.000 habitants.

Un dels controls durant el cap de setmana en la ciutat de València
Un dels controls durant el cap de setmana en la ciutat de València / Efe

La Policia Nacional ha alçat més de 3.200 actes de sanció i ha detingut a 24 persones durant el primer cap de setmana de tancament perimetral de les ciutats de més de 50.000 habitants, mentre que la Guàrdia Civil ha imposat 512 sancions, segons ha informat aquest dilluns la delegació del govern.

Les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en la Comunitat Valenciana han finalitzat a les sis d'aquest matí els controls per a mantindre el tancament perimetral les setze grans ciutats, després d'un diumenge en el qual, segons les mateixes fonts, no es van registrar grans incidències de trànsit, però sí retencions puntuals en els accessos a grans ciutats a partir de les set de la vesprada.

La delegada del govern, Gloria Calero, ha destacat "per damunt de tot el compromís de la majoria de la població", que ha complit les restriccions a pesar del "cansament" d'estar ja un any d'emergència sanitària, i ha agraït el treball dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil durant els últims dies.

La Policia Nacional, el cos que més dispositius ha desplegat durant el cap de setmana perquè té competències en la majoria de ciutats perimetrades, ha alçat un poc més de 3.200 actes de sanció i ha detingut 24 persones per incomplir les restriccions.

Per províncies, en la de València s'ha controlat durant el cap de setmana a 6.410 persones i 5.680 vehicles (dels quals no es va deixar eixir o entrar a les grans ciutats a 1.007); s'han alçat 1.757 actes, d'elles 299 per incomplir el toc de queda, 244 per no portar mascareta i 8 per excés de persones en els vehicles i 5 per festes il·legals, i ha detingut una persona.

A la província d'Alacant, s'han identificat 4.330 persones, s'han revisat 4.120 vehicles, s'han alçat 1.280 actes i hi ha hagut 22 persones detingudes en els diferents controls (10 per reclamació, 6 per desobediència, 5 per seguretat viària i 1 per atemptat).

Durant la vesprada del divendres es van produir importants embossos en les principals vies d'accés a Alacant, Benidorm i Elx, encara que el dissabte i diumenge els embossos van ser pràcticament inexistents, i durant el cap de setmana no s'han fet botellots, quedades, ni aglomeracions a les platges.

A més, es va registrar una baralla diumenge de matinada en la zona nord d'Alacant capital en la qual intervingueren 10 persones, de les quals 2 van ser detingudes per lesions.

A la província de Castelló, s'han alçat un total de 247 actes, d'aquestes 146 per incomplir el tancament perimetral, 44 pel toc de queda, 30 per excessos grupals i 27 per la mascareta. Es va detindre un home per resistència greu a l'autoritat; es va desmantellar un botellot de 5 persones i es van instruir 8 actes per una activitat esportiva grupal.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil ha imposat durant el cap de setmana 512 sancions, de les quals 256 corresponen al diumenge (105 a València, 80 a Castelló i 71 a Alacant).

L'institut armat ha controlat els accessos a les ciutats; ha fet controls informatius perquè els vehicles feren la volta i no accediren als municipis confinats, i part dels seus agents han patrullat zones rurals per a evitar l'organització de festes en xalets o masies.

Durant tot el cap de setmana, més de 10.000 agents han estat en alerta per a garantir el compliment de les restriccions en la Comunitat Valenciana, i s'han desplegat dos helicòpters de Guàrdia Civil i Policia Nacional, així com drons per a inspeccionar la costa.

També et pot interessar