Vora 2.500 subsaharians boten la tanca de Melilla en l'intent més multitudinari en anys

Els migrants han tractat de saltar-la a plena llum del dia i la Guàrdia Civil calcula que uns 500 han aconseguit entrar a Espanya

Alguns dels migrants que han aconseguit superar la tanca de la frontera de Melilla i el Marroc / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de març 2022 - 11:34 Actualitzat: 02 de març 2022 - 15:13

Vora 2.500 migrants d'origen subsaharià han intentat entrar a Espanya saltant la tanca de Melilla, en la maniobra més multitudinària en anys. Es calcula que mig miler de migrants han aconseguit el seu objectiu, segons fonts de la Guàrdia Civil. Tres guàrdies civils i tres homes subsaharians han resultat ferits lleus en aquest salt.

La delegada del govern espanyol a Melilla, Sabrina Moh, ha informat que aquest intent d'entrada s'ha produït cap a les 9.30 d'aquest dimecres, a plena llum del dia, en un tram de la tanca bastant gran, ja que ha participat "un nombre elevat" de migrants.

Encara que les forces marroquines han intentat frenar el salt i la Guàrdia Civil s'ha activat immediatament, diverses desenes de subsaharians que han aconseguit entrar a Melilla i s'han dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants, que fins a eixe moment registrava una baixa ocupació, de mig centenar de persones.

Atesos al lloc dels fets

Respecte als ferits, la delegació del govern espanyol a Melilla, ha informat que als tres immigrants ferits lleus els han atés a peu de tanca, després del salt massiu.

El comunicat d'aquest organisme fa referència a "la gran violència emprada pels migrants, que anaven proveïts amb garfis, pals i caragols en les sabates i que s'han dedicat a llançar pedres, ha significat que depassaren les forces de seguretat marroquines, que tractaven d'impedir la seua arribada a la tanca".

L'ampli dispositiu de la Guàrdia Civil, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Nacional, ha "neutralitzat en gran part el nombrosíssim grup de persones que ha intentat accedir" a la ciutat de Melilla, segons recull el comunicat.

També et pot interessar

stats