Vora 150 contagis confirmats a Espanya, que es manté en fase de contenció

Simón assegura que l'escenari és el mateix i que qualsevol canvi serà en "zones concretes i per raons específiques".

Vora 150 contagis confirmats a Espanya, que es manté en fase de contenció
Vora 150 contagis confirmats a Espanya, que es manté en fase de contenció

La malaltia del coronavirus, coneguda com el Covid-19, continua estenent-se i registrant nous contagis a Espanya. Els últims casos confirmats aquest dimarts a Madrid (17), Castella-la Manxa (4), País Basc (3), Comunitat Valenciana (4), La Rioja, Navarra, les Balears, Catalunya, Astúries i Andalusia (un en cada comunitat autònoma) eleven la xifra de casos actius a 151. A aquests cal sumar els tres pacients que ja han rebut l’alta: un a Mallorca, un a La Gomera i un a Sevilla. Per tant, ja són 154 els infectats a Espanya.

La Comunitat de Madrid, amb 46 casos, continua sent l’autonomia amb més casos registrats, per davant de la Comunitat Valenciana (19) i Catalunya (17).

Respecte als casos a la Comunitat Valenciana, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que, després d’una segona anàlisi, s’ha detectat la presència de coronavirus en un home que va morir el 13 de febrer a l’Hospital Arnau de Vilanova de València per una pneumònia d’origen desconegut. És la primera mort confirmada a l'Estat espanyol a causa de la malaltia.

Sanitat ha informat que set dels casos a Espanya estan en l'UCI, que són els casos "més greus", i 13 són professionals sanitaris d’Andalusia, el País Basc i Comunitat de Madrid, als quals se'ls està aplicant un protocol específic.

El director del Centre de Coordinació Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha confirmat que són ja 150 els casos de coronavirus a Espanya, 15 dels quals s'estan estudiant ara. A l'espera del que aquests 15 casos indiquen, Simón ha afirmat que "l'escenari no ha canviat" respecte a ahir i que, per tant, Espanya continua mantenint les mesures de contenció del coronavirus.

De moment, hi ha 14 positius repartits en tres comunitats en els quals no s'ha pogut identificar l'origen del contagi. Preocupa especialment la situació a Torrejón de Ardoz (Madrid) i Vitòria. En aquests casos qualsevol canvi d'escenari, segons Simón, serà sempre amb "mesures en zones concretes i per raons específiques" en cadascuna d'elles i sempre en "coordinació amb la comunitat autònoma".

13 casos en professionals sanitaris

Set dels casos estan a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) en estat greu però "evolucionen de manera estable dins de la gravetat" i tretze són professionals sanitaris a Madrid, Andalusia i el País Basc. "Almenys n'hi ha dos que es van infectar fora de la seua labor diària i que són els que han generat gran part de la resta dels professionals sanitaris i per als quals s'estan prenent mesures concretes", segons ha indicat Simón.

Partits de futbol

D'altra banda, Simón ha exposat que les decisions sobre els partits de futbol s'han de prendre entre el Consell Superior d'Esports, el Ministeri de Sanitat, les comunitats afectades i les federacions esportives. Així, ha avançat que aquesta vesprada es comunicarà una decisió sobre l'assumpte. Cal recordar que Simón ja va indicar que considerava "estrany" el viatge de 2.500 seguidors de l'Atalanta a València per al partit que se celebrarà el pròxim 10 de març a Mestalla.

També et pot interessar

stats