Vora 100 organitzacions feministes de tot Espanya presenten un manifest contra les polítiques de Vox

Denuncien el retrocés i el perill que suposen les pretensions de la formació d'ultradreta quant a igualtat i violència de gènere.

Acte a la Casa de la Dona de València, aquest dimecres

Un centenar d'organitzacions feministes han presentat aquest dimecres un manifest contra "les pretensions de la ultradreta de Vox" en matèria de polítiques d'igualtat i lluita contra la violència de gènere.

Les diverses associacions volen denunciar així la "intolerable reculada en els drets de les dones que pretén implantar" aquest partit i per això han signat l'escrit en què han fixat una posició unànime per a posar en relleu que la formació política busca "desmuntar el bastiment legal i de suport a les víctimes del terrorisme masclista alçat amb dècades de treball feminista a Espanya".

Organitzacions feministes de la Comunitat Valenciana s'han sumat al manifest impulsat a nivell nacional per a denunciar "l'ús del negacionisme de la violència masclista i la mentida com a estratègia electoral per part de l'extrema dreta organitzada entorn de Vox".

El col·lectiu ha fet una lectura simultània del manifest a les 11:00 hores en diverses ciutats espanyoles. A València ha s'ha encarregat la periodista Rosa Solbes; a Alacant, l'ha llegit Emilia Caballero, de l'Assemblea 8M; i a Castelló, Míriam Cabrera, portaveu de l'associació de Dones Progressistes de l'Alcora.

També et pot interessar

stats