Vora 1.300 persones desocupades treballaran en 269 municipis per a previndre incendis forestals

Labora finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments, que hauran de tindre una durada mínima de sis mesos a jornada completa

Una de les zones recreatives habilitada en el parc natural de la Font Roja, a Alcoi, en una imatge d'arxiu
Una de les zones recreatives habilitada en el parc natural de la Font Roja, a Alcoi, en una imatge d'arxiu / Facebook del parc natural del Carrascar de la Font Roja

Al voltant de 1.300 persones desocupades seran contractades per 269 ajuntaments a la Comunitat Valenciana per tal d'ajudar a previndre incendis forestals. Labora ha publicat en la seua pàgina web el llistat d'ajuntaments que contractaran persones en l'atur per a treballar en la prevenció d'incendis a les muntanyes de la Comunitat Valenciana (Emerge). Aquesta iniciativa compta amb una dotació de 15 milions per part de Labora, que finançarà els costos laborals de les contractacions dels ajuntaments. Els contractes que es formalitzen hauran de tindre una duració de sis mesos com a mínim, seran de jornada completa, i no podran servir per a cobrir vacants dels llocs de treball de l'entitat.

Per a poder accedir a aquestes contractacions les persones desocupades hauran d'estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. A través de l'app de Labora o de Puntlabora es poden consultar tant les dades de contacte com les ocupacions.

Els ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, o de peons en les següents ocupacions: peons forestals; podadors i/o serradors forestals, treballadors del suro, treballadors forestals en general, peons agrícoles en general, i treballadors agrícoles.

L'estratègia d'aquesta iniciativa s'emmarca en la necessitat de mantindre el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals, i d'enfrontar el repte que també suposa el creixent risc de despoblament i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l'interior.

També et pot interessar

stats