El voluntariat pren força en temps de pandèmia

Més de 5.000 persones s'han unit a la Creu Roja enguany conscienciades per la situació de crisi per la Covid-19.

VÍDEO | El voluntariat pren força en temps de pandèmia

En temps de pandèmia, el voluntariat està més viu que mai. La situació de crisi sanitària ha empitjorat la situació de les persones més vulnerables, però també, conscients d'això, ha despertat les ganes de col·laborar i ajudar.

Així ho confirmen les dades. La Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, que representa més de 35.000 persones voluntàries, ha creat un web on la ciutadania es pot posar en contacte directament amb les associacions, sense intermediaris. Una plataforma en la qual des del mes de març han entrat 14.327 persones. Les dades s'han donat a conéixer amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, que se celebra aquest dissabte. Actualment a Espanya hi ha 2,7 milions de voluntaris i voluntàries, un 6,7% més que l'any passat.

Les activitats en què més s'han interessat els voluntaris i voluntàries durant la pandèmia han sigut aquelles que tenien a veure amb el repartiment d'aliments, amb persones sense sostre, o persones amb diversitat funcional i persones majors. Encara que la Plataforma també ha destacat la col·laboració d'empreses que han repartit menjar gratuïtament i han fet serveis de missatgeria i mascaretes.

5.418 persones s'uneixen a la Creu Roja

A la Comunitat Valenciana, 5.418 persones s'han sumat al voluntariat de la Creu Roja. A tot Espanya la xifra arriba als 63.358. Una xifra que respon a la crida que ha llançat aquesta organització davant de la crisi sanitària en la qual ens trobem.

Al mes de març, quan es va declarar l'estat d'alarma, la Creu Roja va posar en marxa el Pla Creu Roja Respon, per a fer front a la Covid-19, la major operació de la història quant a mobilització de recursos, capacitats i persones. Un projecte en què el voluntariat és "la base, el múscul de l'organització", ha explicat el director de voluntariat d'aquesta organització humanitària, Moisés Benítez. En total, 6.238 persones del nostre territori han participat en activitats d'aquest projecte.

Perfil del voluntariat

Les dones de 36 anys amb estudis superiors és el perfil majoritari d'aquestes noves incorporacions a l'organització i conformen el 60%. Actualment a la Comunitat Valenciana hi ha 25.691 persones voluntàries de la Creu Roja.

Altres associacions també han vist augmentar el nombre del seu voluntariat. A Càritas, a la província de València, més de 1.100 persones s'han proposat participar com a voluntàries enguany, 443 només entre els mesos de març i maig. Un suport que en l'associació consideren "fonamental". Per la seua banda, a Castelló s'hi han incorporat 83 nous voluntaris, el doble que l'any passat, i en tota la província ja arriben als 1023.

En aquest sentit, el director de Càritas València, Ignacio Grande, ha destacat la tasca del voluntariat en aquest temps com a "imprescindible i fonamental, ja que són les persones que permeten fer un acompanyament pròxim i de veïnat a les persones en situació de major vulnerabilitat".

També et pot interessar

stats