El Voluntariat pel Valencià torna a Vila-real

El programa connecta voluntaris que dominen el valencià amb persones nouvingudes que volen aprendre la llengua.

Presentació del programa del Voluntariat pel Valencià a Alzira, el 15 de març
Presentació del programa del Voluntariat pel Valencià a Alzira, el 15 de març / VPV

El Voluntariat pel Valencià torna a posar en contacte, per quart any consecutiu, voluntaris i voluntàries que dominen el valencià amb persones nouvingudes que volen llançar-se a parlar la llengua.

"No necessitem persones amb titulació, sinó persones que parlen valencià, que s'estimen la llengua i que la vulguen compartir amb una altra persona", ha explicat Vicent Font, responsable del Voluntariat pel Valencià d'Escola Valenciana.

La regidoria de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Vila-real, l'Associació Socarrats i Escola Valenciana promourà, a partir del 27 de març i durant dos mesos i mig, quedades presencials per a promoure la integració i practicar l'idioma. Aquest programa ja ha sigut presentat en altres localitats com ara Alfafar, Alzira, Almussafes i Museros, que també amplien els tàndems a persones d'altres països interessades a aprendre la llengua per videoconferència. "Aquesta experiència no només serveix per a conéixer més gent, sinó que aquells que acaben d'arribar a la nostra ciutat se'ls obri la porta a la integració", ha destacat Santi Cortells, regidor de Normalització Lingüística de Vila-real.

També et pot interessar

stats