Al voltant de mil aules estan confinades a la Comunitat Valenciana, rècord des de l’inici del curs

La federació d’AMPA assegura que els centres són l'àmbit més segur, a pesar de l’increment dels contagis.

Al voltant de mil aules estan confinades a la Comunitat Valenciana, rècord des de l’inici del curs
Al voltant de mil aules estan confinades a la Comunitat Valenciana, rècord des de l’inici del curs

L’avanç de la tercera onada pren força a la Comunitat Valenciana, amb els pitjors indicadors epidemiològics des de l’inici de la pandèmia, i el seu impacte comença a veure’s reflectit a l’espai que les autoritats sempre han considerat com el més segur, els centres escolars. A pesar dels esforços del personal educatiu i de l’alumnat per complir rigorosament amb els protocols sanitaris, aquests no han aconseguit que les escoles romanguen lliures de coronavirus davant l’augment de contagis de l’últim mes.

Segons les dades setmanals que publica la Conselleria d’Educació, del 18 al 22 de gener, al territori valencià s’han confinat 984 aules, rècord des de l’inici del curs escolar. Són vora el doble que la setmana anterior, quan hi havia 549 aules tancades de manera preventiva.

Aquestes aules pertanyen a 481 escoles valencianes, el que suposen el 26% del total de centres educatius al territori valencià. Per províncies, més de la meitat dels centres estan situats a València, amb un total de 270. Li segueix Alacant, amb 152 escoles afectades i finalment Castelló, amb 52.

L’anterior rècord d’aules confinades es va produir en la desena setmana del curs (del 9 al 13 de novembre), amb 628 espais tancats preventivament, cosa que coincideix amb el pic de la segona onada al territori valencià, amb un rècord de contagis de 2.341 casos el 10 de novembre.

Des de la Conselleria d’Educació insisteixen que els centres valencians continuen sent “espais segurs de detecció de contagis externs” i recorden que el protocol vigent, juntament amb les mesures d’higiene, ajuden a disminuir la transmissió de contagis.

Les AMPA demanen que les escoles continuen obertes

En el mateix sentit que Educació, també s’ha pronunciat la Confederació Gonzalo Anaya, que insisteix que les escoles han de continuar obertes, ja que, assegura, els contagis es produeixen fora dels centres educatius. Així, demana a la resta d’àmbits, com el social i el laboral, que apliquen els protocols “amb la mateixa eficàcia, responsabilitat i eficiència” que els col·legis.

“Les persones adultes hem d'aprendre de l'aplicació i funcionament del protocol a les escoles i de com els nostres fills i filles estan acarant amb molta responsabilitat i de manera exemplar totes les mesures a les aules i d’autoprotecció”, ha assegurat el president de la federació, Josep Albiol.

També et pot interessar

stats