Al voltant de 200 funcionaris bloquejen l'accés a la presó de Castelló I

Critiquen la situació de "decadència total" de les presons i reclamen l'equiparació salarial independentment de la província on es treballe.

Acaip Castelló I

Vora 200 funcionaris de presons bloquegen l'entrada al Centre Penitenciari Castelló I, ubicat a la carretera de l'Alcora, per a reclamar l'equiparació salarial i protestar contra la càrrega policial que van patir els funcionaris de la presó de Morón de la Frontera, a Sevilla, durant una concentració igual a la seua.

La concentració al centre penitenciari de Castelló, en marxa des de les 7 del matí, està convocada pels sindicats ACAIP, CCOO i UGT.  Establiments penitenciaris de tot Espanya estan registrant accions reivindicatives similars, coincidint amb els relleus del torn de matí, per a protestar per la situació de "decadència total i absoluta" que es viu als centres, tal com clamen els organitzadors.

Segons ha explicat  EFE un dels portaveus de la concentració, Ignacio Manuel Hernández, han bloquejat l'accés principal de la presó, però es permet l'entrada i eixida de vehicles d'urgència per a no "menyscabar la seguretat del centre" i evitar que la protesta afecte els interns. Ha indicat també que la protesta compta amb el suport "unànime" de tots els funcionaris castellonencs de presons.

Més concentracions previstes

Els sindicats convocants del procés de mobilitzacions han decidit "intensificar les mesures de pressió i protesta", que continuaran fins al divendres. De fet, el dijous 24 de maig hi ha prevista una jornada de protesta als accessos al centre penitenciari de Picassent a partir de les 7.30 del matí. La primera d'aquestes manifestacions es va produir a Villena el passat 17 de maig.

També et pot interessar

stats