Al voltant de 200 bombers es manifesten per demanar millores salarials

El col·lectiu ha anunciat que la vaga serà indefinida fins que no arriben a un acord amb el govern.

Els bombers forestals han participat en la manifestació davant de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.
Els bombers forestals han participat en la manifestació davant de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

L’acord salarial entre Tragsa i el govern autonòmic ha sigut un dels principals desencadenants de la vaga que aquest divendres han iniciat els bombers forestals de la Generalitat. Al voltant de 200 professionals han participat aquest matí en la manifestació convocada pels sindicats davant de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. 

La vaga serà indefinida fins que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “done autorització per al cobrament” ja que de moment no ha autoritzat per al cobrament de l’augment salarial que tenen signat amb la empresa Tragsa i amb el govern.

El portaveu de CCOO a la Comunitat Valenciana, Donís Montesinos, ha explicat que volen reclamar que el ministeri desbloquege la partida pressupostària que tenen assignada per a poder “fer l’adequació salarial a les noves funcions que ja estem fent els bombers”. 

El delegat sindical de SPPLB, Mario Gastón, ha remarcat que les protestes es deuen al fet que tenen un acord signat en què “es recull un augment salarial per les funcions noves a realitzar i una segona activitat”, que “en principi havia d’haver estat ja signat" per gaudir dels seus avanços però “la nova ministra es va negar en bloc a donar continuïtat, i l’ha deixat suspés a l’espera que el Consell decidisca aprovar-lo”.

Els bombers han dit que compliran el 50 per cent dels serveis mínims que s'han establit, ja que la Comunitat Valenciana continua en alerta 1 per risc d'incendis.

També et pot interessar

stats