Vols que el teu nom viatge a Mart?

La NASA posa en marxa una campanya per internet perquè qui ho desitge puga enviar el seu nom a la seua próxima missió al planeta roig el 2020.

Vols que el teu nom viatge a Mart?
Vols que el teu nom viatge a Mart?

Què et semblaria poder viatjar a Mart? Vore el planeta roig en persona, sentir-te a un altre planeta i contemplar des d’una altra perspectiva la Terra. Ciència-ficció? Tal vegada ara per ara sí, però una iniciativa de la NASA dona la possibilitat d’estar més a prop del planeta veí. 

Es tracta de la campanya llançada per l'agència espacial amb motiu de la seua pròxima missió al planeta roig l'any 2020. Ha creat el web Send your name to Mars per a enviar el teu nom a Mart. Gràcies a esta iniciativa, la persona que ho deistge pot omplir un formulari amb el seu nom i cognoms, país, codi postal i correu electrònic, i totes estes dades viatjaran a Mart en la missió del vehicle Rover planejada per al juliol de 2020. Es crea una mena de targeta d'embarcament, que es pot compartir en xarxes socials.

Un Rover és un vehicle d’exploració espacial dissenyat per a moure’s per la superfície d’un planeta o d’un altre objecte de l’espai. Aquest aparell aterrarà al cràter Jezero i té com a principal objectiu buscar vida microbiana al planeta roig, arreplegar-hi mostres i descobrir com és el clima i la geologia allí. El termini per a enviar les dades acaba el 30 de setembre. De moment, més de tres milions de persones de tot el món s'hi han inscrit. Encapçala la classificació Turquia, seguida dels Estats Units. Espanya se situa en la posició dotze.

També et pot interessar

stats