"No volem morir, volem una cura"

Rafa, un valencià de 35 anys, que en fa 15 que és tetraplègic, parla amb À Punt sobre la nova llei que regula l'eutanàsia.

VÍDEO | "No volem morir, volem una cura"

L'aprovació al Congrés de la llei que nova llei que regula l'eutanàsia ha reobert el debat sobre el dret a posar fi a la pròpia vida en cas de malaltia greu, crònica, invalidant o incurable.

Rafa és un valencià de 35 anys i en fa 15 que és tetraplègic a causa d'un fatídic accident de cotxe. A pesar de viure immobilitzat al llit, dona tota una lliçó de vida des de la seua habitació a Simat de la Valldigna. Des del seu punt de vista, la vida "és el millor que ens ha pogut passar", encara que insisteix en el fet que vida no és sinònim d'existir, sinó de temps aprofitat.

Ell no triaria mai l'eutanàsia, però considera que davant la falta de tractaments efectius per al dolor, és l'única eixida. "No volem morir, volem una cura", assegura en aquesta entrevista. I si la solució no arriba, declara, que el que vol és una "escapatòria". Rafa defén que cadascú siga l'amo de la seua pròpia vida i puga decidir sobre quan acabar-la.

La nova llei permetrà que l'eutanàsia s'incorpore a la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut i regularà la tasca del sector mèdic davant de casos com aquest. Es permetrà, això sí, l'objecció de consciència als professionals sanitaris que ho desitgen.

La sol·licitud de l'eutanàsia travessarà quatre fases que pretenen garantir que el procés es produïsca amb total voluntat i consciència del pacient i, per descomptat, seguint els criteris sanitaris. Totes les claus, en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats