Vodafone proposa reduir el nombre d'afectats per l'ERO

La reducció de plantilla, afectaria un de cada cinc treballadors.

Representants de l'Ajuntament de València donen suport a les reivindicacions contra l'ERO
Representants de l'Ajuntament de València donen suport a les reivindicacions contra l'ERO / Europa Press

Vodafone Espanya ha oferit en la seua proposta final als sindicats reduir el nombre d'afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a mil treballadors, mesura que suposa un de cada cinc empleats, segons han informat aquest dimecres fonts sindicals.

Els sindicats UGT, STC i CCOO i la direcció de l'empresa van mantenir aquest dimarts una reunió de la taula negociadora de l'ERO, plantejat al principi per a 1.200 treballadors i treballadores -el que suposa un 23,5% d'una plantilla amb 5.100-, amb 182 que es troben a la Comunitat Valenciana.

La companyia, que s'ha compromés a no escometre un altre acomiadament col·lectiu fins al 31 de març del 2021, ha informat que en cas de no aconseguir-se un acord, aplicaria les condicions d'inici d'aquesta negociació, és a dir, 1.200 acomiadaments forçosos i una indemnització de 32 dies a l'any fins a 20 mensualitats, segons han confirmat les mateixes fonts. Després de la reunió, qualificada de "maratoniana" i que es va prolongar durant tota la jornada, Vodafone ha convocat el pròxim divendres un últim encontre per a signar l'acta final del procés, amb acord o sense.

El sindicat STC ha admés que no s'han aconseguit "moltes" de les reivindicacions i han convocat aquest dijous un referèndum vinculant dins de l'organització, perquè es pronuncie sobre si accepta o no les mesures. UGT, per la seua part, ha considerat que la negociació ha donat motiu a una oferta "assumible per l'organització i la plantilla" i celebrarà aquest dimecres assemblees amb els treballadors.

Les mesures de la proposta final

En la seua proposició definitiva, l'operadora ha plantejat que els empleats que durant l'any 2020 complisquen 55 anys i acumulen almenys 10 d'antiguitat podran prejubilar-se amb el 85% del salari fix net. Per tant, el màxim d'afectats podria situar-se en 1.102 treballadors. L'empresa, a més, proposa indemnitzacions brutes de 50 dies de salari per any treballat, amb un màxim de 33 mensualitats. I qui rep un salari fix igual o inferior a 28.000 euros bruts anuals, amb cinc anys o més d'antiguitat, s'ofereix un complement de 6.000 euros.

Vodafone ha justificat l'ERO, el tercer de la companyia en els últims sis anys, en raons econòmiques, productives i organitzatives. L'operadora ja va retallar en 2015 la seua plantilla en uns 1.000 treballadors després d'integrar a l'operadora ONO, que va adquirir en 2014, i abans, en 2013, en uns 900.

També et pot interessar

stats