Vodafone presenta una proposta d'ERO menys agressiva

La companyia redueix dels 1.198 inicials a 1.123 els afectats per l'acomiadament col·lectiu i accepta voluntarietat fins a un màxim del 25% del total.

Sindicats i plantilla es van manifestar contra l'ERO
Sindicats i plantilla es van manifestar contra l'ERO / Arxiu (Europa Press)

Vodafone ha presentat una nova proposta als representants dels treballadors en la mesa negociadora de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que inicialment afectava un màxim de 1.200 persones, el 23,5% de la plantilla. 

En la cinquena reunió de la mesa negociadora l'empresa ha proposat als sindicats per primera vegada la possibilitat que hi haja baixes voluntàries. En concret, la companyia ha acceptat un percentatge màxim del 25% en totes les àrees de treball, però subjecte a veto.

Així mateix, aquesta redueix en 75 el nombre d'afectats per l'expedient, dels 1.198 inicials a 1.123. Aquesta menor afectació de l'acomiadament col·lectiu correspon íntegrament a l'àrea de tecnologia de l'operadora.

D'altra banda, l'empresa ha millorat les indemnitzacions establides per als afectats i ofereix les mateixes condicions que un acomiadament improcedent, 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats fins al 2012 i 33 dies amb 24 mensualitats a partir de la nova legislació. La proposta inicial incloïa 32 dies per any treballat amb un màxim de 20 mensualitats.

La direcció també ha abaixat de 56 a 55 anys l'edat a la qual es pot optar a la prejubilació. Això sí, manté les mateixes condicions de la proposta inicial, que requeria que el treballador tinguera més de 10 anys d'antiguitat en l'empresa i fixava que se'ls mantindria un 80% del sou fix i un 50% del variable.

L'operadora ha afirmat que la nova proposta està subjecta al fet que s'aconseguisca un acord global, i ha indicat que, en cas que no siga així, es desvincularà de la mateixa i es reserva la possibilitat de presentar una mesura d'acord amb la legalitat vigent.

També et pot interessar

stats