Viver i Xèrica es queden sense festes patronals per l'incendi de Begís

El xicotet comerç pateix la cancel·lació d'unes festes que haurien atret un gran nombre de visitants

Els incendis d'aquesta setmana han fet que moltes localitats hagen suspés les festes / À Punt NTC

Els municipis de Viver i Xèrica, a l'Alt Palància, cancel·len les festes patronals que se celebren aquesta setmana, un altre dels efectes de l'incendi de Begís. De moment, els actes programats s'han suspés i el veïnat s'ho ha pres com un acte de solidaritat amb les persones desallotjades.

Un alberg provisional a Viver ha allotjat les persones desplaçades per l'incendi des del passat dimecres, que aquest dissabte ja han pogut tornar a casa. Veïns del poble, com ara Rafa, asseguren que anul·lar les festes patronals és un símbol de "respecte als nostres veïns dels pobles dels voltants".

El xicotet comerç no fa l'agost

Els xicotets comerços d'aquestes localitats també han patit la cancel·lació d'unes festes que haurien atret un gran nombre de visitants. Després de tres dies de confinament han vist com molts estiuejants han tornat a les primeres residències, un fet que ha provocat pèrdues d'ingressos en una temporada crucial per a la seua subsistència.

El mes d'agost és temps de festes als pobles valencians, però els incendis d'aquesta setmana han fet que moltes localitats les hagen suspeses. Suspeses en alguns casos des de l’inici de la pandèmia, esperen que l'any que ve puguen celebrar-se sense cap impediment.

També et pot interessar

stats