La viuda de Sala va rebre un tir a boca de canó

Els forenses no han determinat l’hora exacta del tiroteig, però els perits el fixen entre les 18:25 i les 18:55 hores.

L'únic acusat del crim, a la dreta, en una sessió anterior del judici
L'únic acusat del crim, a la dreta, en una sessió anterior del judici / Europa Press

Un impacte de bala a boca de canó i un altre des d’una distància d’entre 30 i 70 centímetres. Així van ser els impactes que van acabar amb la vida de María del Carmen Martínez, viuda de l'expresident la CAM, Vicente Sala, en una nova sessió del juí. Aquestes conclusions s'extrauen d’una prova pericial conjunta de dos forenses de l'Institut de Medicina Legal, de dos perits de la defensa i del catedràtic de Medicina Legal Fernando Verdú Pascual, a petició de l'acusació particular.

Martínez va rebre els impactes de bala quan anava a retirar el seu vehicle del llavador del concessionari Novocar, aleshores propietat de la família. Els dos forenses de l'Institut de Medicina Legal d'Alacant li van practicar l'autòpsia a la víctima, però no han pogut concretar el temps de supervivència després de ser tirotejada al pols i el pòmul.

D'altra banda, els dos metges forenses no han pogut fixar l'hora exacta dels tirs. No obstant això, segons els perits de l'acusació particular i de la defensa, va ser entre les 18:25 i les 18:55 hores. Una altra de les qüestions que han aclarit els especialistes de l'Institut de Medicina Legal ha sigut la possibilitat que la víctima morira asfixiada per la seua pròpia sang. Els experts han descartat aquesta possibilitat i han recalcat que la causa de la mort va ser un xoc hipovolèmic.

També han revelat que un dels dos projectils va tindre una direcció descendent i l'altre, perpendicular. Verdú Pascual ha apuntat que la víctima potser perdera el coneixement després de rebre els tirs dins del vehicle, recuperar després la consciència i eixir del cotxe. María del Carmen va estar recolzada al costat del turisme fins que la va trobar un dels treballadors del concessionari.

Els especialistes que han declarat al juí tampoc van trobar signes de defensa en la víctima.

També et pot interessar