Com es viu la pandèmia a les UCI pediàtriques?

A l'Hospital Nou d'Octubre de València s’han adaptat perquè els xiquets que hi ha ingressats puguen mantindre el contacte amb les seues famílies.

VÍDEO | Com es viu la pandèmia a les UCI pediàtriques?

El sistema sanitari s’ha hagut d’adaptar als temps de pandèmia, i la pediatria no és una excepció. A la unitat de cures intensives pediàtriques de l'Hospital Nou d'Octubre de València han creat nous protocols, i n’han modificat els anteriors, per a garantir que les famílies puguen mantindre el contacte amb els seus fills i filles.

Desinfecció meticulosa, mascareta i temps limitat, així son les visites en l’època del coronavirus. Però val la pena extremar les precaucions per a no deixar els nadons sense el contacte directe amb els seus pares i mares, extremadament beneficiós i necessari per al seu correcte desenvolupament, tant físic com psicològic.

Fins i tot, en els casos en què el pare, la mare, o els dos, han donat positiu en Covid-19, l’equip de l’UCI pediàtrica s’ocupa perquè puguen tindre un contacte diari amb el xiquet a través d’una videotelefonada, i “intenten humanitzar el moment de l’ingrés a l’UCI”, tal com ha explicat en À Punt Pilar Gallent, supervisora de l’UCI.

Nadons amb coronavirus

En aquesta unitat no només s’atenen els nadons prematurs, sinó també els que han contret la Covid-19. Són casos excepcionals, xiquets als quals ha infectat algun membre de la família durant els primers anys de vida o, fins i tot, la mare en el moment de nàixer.

Afortunadament, segons explica el cap del servei de Pediatria de l’hospital, Javier Miranda, els nadons infectats presenten febre i un cert grau de dificultat respiratòria, però no arriben a desenvolupar quadres d’insuficiència respiratòria greus, com els que presenten moltes persones adultes.

També et pot interessar

stats