Vista prèvia a l'Audiència d'Alacant per l'assassinat de l'alcalde de Polop

Han passat 11 anys del crim però el juí continua sense data i hi ha set persones acusades.

Escena del crim de Polop
Escena del crim de Polop

Aquest divendres l'Audiència Provincial d'Alacant acull la vista prèvia pel crim de Polop, en què estan citades a declarar davant del jutge totes les parts del cas. Han passat ja onze anys de l'assassinat de l'alcalde d'aquest municipi de la Marina Baixa, Alejandro Ponsoda, però el juí continua encara sense data i hi ha set persones acusades.

Ara, les parts del cas han de comparéixer a l'Audiència d’Alacant per analitzar les qüestions prèvies i avançar en el cas perquè siga el principi de la fi de la instrucció. La fiscalia i l'acusació particular del crim de Polop, que exerceixen les filles de Ponsoda, demanen que no s'allargue més el procés judicial, mentre que els advocats de la defensa dels tres presumptes sicaris que assassinaren l'alcalde volen encara més proves. 

Ponsoda va ser assassinat a tirs a les portes de sa casa l'any 2007 i no hi va haver sospitosos del crim fins al 2009, quan un testimoni protegit va decidir parlar. Aleshores la policia va detindre Juan Cano, el seu substitut a l'alcaldia, com a presumpte autor intel·lectual del crim. La fiscalia creu que la gran animadversió de Cano contra Ponsoda va ser el detonant del crim. 

Els agents també van detindre un empresari, el gerent, un treballador del prostíbul de Finestrat on presumptament es va ordir l'assassinat de Ponsoda i tres sicaris que haurien sigut contractats per a matar-lo, segons va assegurar un testimoni protegit. No obstant això, tots van eixir de la presó huit mesos després. 

La fiscalia sol·licita per als set acusats que hi ha en el cas unes penes que sumen en total 181 anys de presó. Els tres presumptes sicaris s'enfronten a penes de 27 anys de presó com a autors materials, mentre que per a l'exalcalde Juan Cano i els seus presumptes còmplices es demanen 25 anys com a instigadors de l'assassinat.

També et pot interessar

stats