La vista judicial de Puigdemont a Bèlgica serà el 29 d'octubre

La Fiscalia belga ha deixat l'expresident de la Generalitat de Catalunya en llibertat sense fiança.

La vista judicial de Puigdemont a Bèlgica serà el 29 d\'octubre
La vista judicial de Puigdemont a Bèlgica serà el 29 d'octubre

La vista judicial de l'expresident de la Generalitat de Catalunya a Bèlgica, Carles Puigdemont, se celebrarà el pròxim 29 d'octubre, segons ha anunciat aquest divendres la Fiscalia belga.

La justícia belga ha deixat Puigdemont, en llibertat sense fiança, però amb certes condicions. Així, haurà d'informar si té intenció d'eixir de Bèlgica i mantindre una residència fixa al país. Ara el tema passa al jutge d'instrucció en el tribunal de primera instància. 

Puigdemont ha rebut aquest divendres la notificació i ha comparegut de manera voluntària davant les autoritats belgues a Brussel·les, acompanyat dels advocats per a respondre a l'euroorde cursada pel jutge Pablo Llarena per presumptes delictes de sedició i malversació en la causa del 'procés'.

En la declaració, Puigdemont s'ha oposat a entregar-se a Espanya com a conseqüència de la tercera euroordre de detenció i lliurament cursada pel Suprem.

Llarena comunicarà immediatament a Bèlgica que Puigdemont no té immunitat

El jutge instructor del 'procés', Pablo Llarena, comunicarà de manera immediata a les autoritats belgues que Puigdemont no té immunitat, ja que no és membre del Parlament Europeu.

Segons explicarà Llarena a Bèlgica, no ho és perquè no va acudir a Madrid després de ser triat europarlamentari per a acatar presencialment la Constitució davant la Junta Electoral Central, com exigeix l'article 224 de la llei orgànica de règim electoral. Com a conseqüència, no va prendre possessió del seu escó.

Marlaska diu que Puigdemont deu ser entregat a Espanya

D'altra banda, el ministre de l'Interior en funcions, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat que l'expresident català "deu i pot ser entregat a Espanya" des de Bèlgica per a ser jutjat i s'ha mostrat confiat que la justícia belga acabe extradint-lo.

També et pot interessar

stats