Vist per a sentència el juí sobre presumptes irregularitats en el pla general d’ordenació urbana d’Alacant

La Fiscalia i l'acusació mantenen la petició de 10 anys de presó per als dos exalcaldes populars, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo,

Els exalcaldes populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, a l'arribada a l’Audiència Provincial d’Alacant
Els exalcaldes populars Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, a l'arribada a l’Audiència Provincial d’Alacant / Morell (Efe)

Aquest divendres s’ha celebrat l’última sessió del juí sobre les presumtpes irregularitats en el pla general d'ordenació urbana d'Alacant. La Fiscalia i l'acusació mantenen la petició de 10 anys de presó per als dos exalcaldes populars de la ciutat, Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, així com huit anys per a l'empresari Enrique Ortiz.

Alperi i Castedo, també exdiputats autonòmics, estan acusats d'afavorir urbanísticament Ortiz modificant el pla general d’ordenació urbana en funció dels interessos de l’empresari.

Segons les acusacions, van rebre a canvi diners en metàl·lic, viatges a Andorra, Eivissa i Creta, i favors per als seus fills i amics.

Les defenses demanen la nul·litat de les gravacions fetes per la policia judicial. Gravacions com esta entre l'empresari Enrique Ortiz i Sonia Castedo.

Les defenses de Sonia Castedo i Enrique Ortiz han criticat durament la Fiscalia Anticorrupció perquè, diuen, han acusat sense proves.

Este cas de presumpta corrupció política i urbanística queda vist per a sentència després de 25 sessions amb 70 testimonis i desenes d'hores de gravació de punxades telefòniques.

També et pot interessar

stats