Vist per a sentència el juí pel cas Blasco

L’exconseller de Cooperació ha acordat amb la Fiscalia tornar part dels diners presumptament desviats a canvi d’una reducció de pena.

VÍDEO | Vist per a sentència el juí pel cas Blasco

L’exconseller Rafael Blasco ha reiterat la seua innocència en el juí, que ha quedat vist per a sentència, per les peces 2 i 3 del cas Cooperació, en les quals es jutja la responsabilitat penal pel desviament de fons destinats a la construcció d’un hospital a Haití i altres projectes humanitaris entre els anys 2007 i 2012. El responsable del Partit Popular ha declarat trobar-se en una situació “d’insolvència econòmica total” i que no li queda “cap classe de patrimoni ni recursos econòmics”.   

Blasco ha arribat a un acord amb la fiscalia en el qual reconeix els fets i es compromet a tornar part dels diners presumptament desviats a canvi d’una reducció de pena. Però en la declaració davant els jutjats s’ha declarat insolvent. “Tot el meu modest patrimoni ha sigut entregat per obligació de l’administració pública, inclosa la pensió de jubilació en la part proporcional que correspon”, ha assegurat aquest matí, a més de recalcar que va oferir un local propietat de la seua filla per a complir el pacte amb el ministeri públic. 

Blasco ha destacat que en l’acord amb la Fiscalia no consta que ell haja rebut cap contraprestació econòmica: “Una qüestió és acusar i una altra és difamar”. Durant la compareixença, l'exconseller ha destacat que havia delegat amb una orde de 2007 les competències de gestió i fiscalització dels expedients de cooperació al desenvolupament i ha emfatitzat que no ha format mai part de cap trama delictiva.

“Em vaig limitar exclusivament a firmar les resolucions que em proposaven les comissions tècniques de valoració amb l’aval de l’advocacia de la Generalitat”, ha manifestat sobre els cinc anys en què va estar al capdavant de l’administració. L’acusat ha conclòs els últims minuts de la seua declaració acusant haver comptabilitzat “fins a cinc persones” que en cap moment van compartir les irregularitats considerades com vox populi als òrgans de direcció, i que embruten la tasca del funcionariat valencià.

També et pot interessar

stats