Vist per a sentència el judici a l'Audiència Nacional per la visita del papa a València

Pedro García ratifica que va rebre “instruccions polítiques” per a contractar amb Gürtel.

L'exdirector general d'RTVV, Pedro García, en una imatge d'arxiu
L'exdirector general d'RTVV, Pedro García, en una imatge d'arxiu

L'exdirector de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), Pedro García Gimeno, ha ratificat en el judici que va adjudicar a Gürtel, la trama de corrupció relacionada amb el PP, un contracte de més de set milions d'euros amb motiu de la visita del papa a València el 2006 després de rebre “instruccions polítiques”.

L'Audiència Nacional ha deixat aquest dilluns vist per a sentència el judici dels vint acusats d'una adjudicació il·legal d'aquest contracte per a un muntatge de pantalles i so als carrers de València per a seguir la visita del papa Benet XVI al juliol de 2006 amb ocasió de la V Trobada Mundial de les Famílies.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, després d'assumir l'RTVV el senyal de la retransmissió de la visita del papa, l'entramat de Gürtel va aconseguir que l'ens públic li adjudicara aquest muntatge per “un preu desorbitat” de més de set milions d'euros.

La Fiscalia manté que el llavors director general d'RTVV, l'acusat Pedro García Gimeno, vulnerant les normes de contractació pública, va dur a terme actuacions per a aquesta adjudicació per la qual es va repartir més de tres milions d'euros amb els membres de la trama Francisco Correa; Pablo Crespo; Álvaro Pérez, el Bigotes, i el també acusat Ramón Blanco Balín, assessor del grup. Pedro García Gimeno ha pactat amb la Fiscalia reconéixer els fets que se li atribueixen en la peça de la trama Gürtel que investiga contractes presumptament irregulars durant la visita del papa Benet XVI a València el juliol de 2006 a canvi d'atenuar la possible pena que se li impose.

En el torn d'última paraula han declarat Pedro García Gimeno i el llavors cap del Departament Tècnic d'RTVV, Luis Sabater.

Es tracta de dos dels tretze acusats que van pactar amb la Fiscalia confessar els fets a canvi d'una reducció en la petició de pena, si bé la fiscal anticorrupció la va condicionar per a tots dos al fet que reforçaren el seu reconeixement dels fets en el seu torn d'última paraula.

També et pot interessar

stats