El viròleg Luis Enjuanes aposta per tornar a mesures de restricció davant la setena onada de la covid-19

Remarca que el número d'infectats oscil·la entre 500/1.000 per cada 100.000 habitants i, per a entrar en la zona de control hauríem de tindre entre 20 i 40 infectats

El viròleg valencià Luis Enjuanes
El viròleg valencià Luis Enjuanes / Europa Press

El viròleg Luis Enjuanes, cap del laboratori de coronavirus en el Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC, ha advocat aquest dimecres a València "totalment" per tornar a mesures de restricció arran de la situació de la setena onada del coronavirus, que inclouen l'ús "imprescindible" de la màscara en espais tancats, guardar la distància de seguretat i reduir el nombre de persones que es poden reunir perquè "això és una bogeria" i considera que "estem infravalorant" el virus.

Enjuanes, en concret, s'ha referit a reduir "aquelles coses que siguen més prescindibles, com la quantitat de gent que pot assistir als estadis, festivals de música o d'estiu", que se celebren en aquestes dates a Espanya, perquè "això no és racional". El viròleg ha fet aquestes declaracions abans de pronunciar la conferència Origen, evolució i patogenicitat i protecció enfront del SARS-CoV-2, en el Congrés Anual de Biotecnologia (BAC) que se celebra a la Universitat Politècnica de València (UPV).

L'investigador ha explicat que a l'estiu el virus "perd infectivitat" a causa de les altes temperatures, però que també és el moment en el qual "es contamina amb més facilitat" per no portar la màscara al carrer, en festivals o discoteques. De fet, cada dia que es passa a 37 graus perden deu vegades la seua infectivitat, la qual cosa s'uneix al fet que també els raigs ultraviolats i el nombre més gran d'hores de sol inactiven el virus i "això juga a favor nostre". Al seu judici, "estem menysvalorant el virus" perquè el número d'infectats oscil·la entre 500/1.000 per cada 100.000 habitants i, per a entrar en la zona de control, "hauríem de tindre entre 20 i 40 infectats".

Mesures als estadis i festivals

Enjuanes també ha defensat la necessitat de recórrer a la màscara en interiors, guardar les distàncies i reduir el nombre de persones que es poden reunir en estadis i festivals.

"Sembla que el virus ja no existeix, ja es pot anar a qualsevol festival de 5.000 persones, als partits de futbol, al que siga, ignorant" que el nombre d'infectats és "altíssim" i que s'estan "omplint els hospitals", ha explicat el cap del laboratori de coronavirus en el Centre Nacional de Biotecnologia del CSIC.

També et pot interessar

stats