La violència dels ultres de clubs esportius s’estén a les categories inferiors

La Policia està preocupada pel creixement de la violència i els delictes d’odi al carrer.

VÍDEO | La violència dels ultres de clubs esportius s’estén a les categories inferiors

La baralla tumultuària entre seguidors de l’Hèrcules i el Castelló a l’estadi Rico Pérez d’Alacant ha posat de manifest que la violència entre grups rivals traspassa el vessant esportiu. La Policia està preocupada perquè ja afecta no només els clubs de Primera Divisió, sinó que la violència s’ha radicalitzat i s’ha estés entre els aficionats d’equips de categories inferiors.

À Punt Notícies ha parlat d’aquest fenomen amb David Garfella, inspector de policia expert en violència de grups, que ha explicat que la Policia està alarmada pel creixement de la violència i els delictes d’odi al carrer. "És un fenomen que s'està imitant i que està arribant a tots els nivells del futbol", ha resumit l'inspector.

Ja en els anys 2001 i 2003, en aquest cas a Castàlia, aficionats ultres dels dos equips protagonitzaren avalots, un exemple que el fenomen no afecta únicament els equips de primera divisió.

Garfella, que dedica una gran part de la seua vida a estudiar i combatre aquests grups ultres, ha detectat un perfil intergeneracional dels aficionats violents.

També et pot interessar

stats